Zwaargewonde bij drugslab in oude kalkfabriek in Wildervank

De politie heeft woensdagavond in een oude kalkfabriek aan de Meihuizenweg in Wildervank een drugslab aangetroffen. In het pand in de provincie Groningen waren twee mannen aanwezig. Eén van hen was in aanraking gekomen met een nog onbekende stof en raakte zwaargewond door brandwonden.

Gestolen auto

Het drugslab kwam in beeld na een melding over een gestolen auto. Toen agenten ter plaatse gingen kregen zij het vermoeden dat er een drugslab in het pand zat. Nadat het arrestatieteam het pand binnenviel troffen zij de gewonde man aan. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Een 45-jarige man uit Sint Hubert die ook in het pand aanwezig was, is opgepakt.

Gedumpte vaten

Het drugslab is ontmanteld. Er wordt onderzocht om wat voor chemische stoffen het gaat en of er drugs is geproduceerd. Ook wordt er onderzocht of er een mogelijke link is met gedumpte drugsvaten in Annen en Zuidlaarderveen, op ongeveer een kwartier rijden van de loods in Wildervank.

Vrachtwagen in Zwolle

De 45-jarige man uit Sint Hubert komt ook voor in een onderzoek dat al draaide in Oost-Nederland. Daarbij trof de politie op 12 mei in een pand aan de Faradaystraat in Zwolle een vrachtwagen aan met grondstoffen voor de productie van drugs. Een 41-jarige vrouw uit Zwolle en drie Zwolse mannen van 52, 53 en 56 jaar werden daarbij gearresteerd. In afwachting van het onderzoek zijn deze vier verdachten heengezonden. De 45-jarige man kwam tijdens het onderzoek als medeverdachte in beeld. De politie Oost-Nederland onderzoekt beide zaken.