Drugslab met 70 kilo ketamine in Amsterdam-Oost opgerold

De politie heeft donderdag in een loods van een autoverhuurbedrijf aan de Cruquiusweg in Amsterdam-Oost een drugslab aangetroffen waar ketamine werd geproduceerd. In de loods werd 70 kilo ketamine gevonden, deels droog en deels vloeibaar. Een 49-jarige Amsterdammer is aangehouden als verdachte.

De politie kwam het lab bij het autoverhuurbedrijf op het spoor tijdens een multidisciplinaire controle op het bedrijventerrein aan de Cruquiusweg. Rechercheurs hielden rond de productielocatie een 49-jarige Amsterdammer aan.

LFO

Ketamine staat niet op de lijst voor de Opiumwet. De aangehouden Amsterdammer wordt daarom gezien als verdachte voor de Geneesmiddelen- en Wet op de economische delicten voor het zonder vergunning en registratie bereiden en opslaan van geneesmiddelen.

Het lab is inmiddels ontmanteld door de dienst Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO). Daarnaast zijn er sporen veiliggesteld.

Ethanol

Na weging door specialisten van Forensische Opsporing is de aangetroffen 70 kilo ketamine vernietigd. Agenten namen daarnaast een auto, tien telefoons, een gsm-tracker en verschillende jerrycans met ethanol in beslag.

De man wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het onderzoek gaat verder. De politie zegt meerdere aanhoudingen niet uit te sluiten.