Drugslab ontmanteld in Den Haag

De politie heeft zaterdagochtend een drugslab aangetroffen in een flatwoning aan de Frederikstraat in Den Haag. Ook werd een grote hoeveelheid drugs gevonden, waaronder cocaïne.

Penetrante lucht

De Haagse politie kreeg in de ochtend een melding van stankoverlast. Er zou een penetrante geur in de buurt van de woning hangen. Agenten die ter plaatste kwamen troffen in de flat vlakbij het Malieveld een chemisch drugslaboratorium aan met tientallen vaten met chemicaliën voor het bewerken van verdovende middelen. Ook werd een grote hoeveelheid cocaïne gevonden.

Forensisch rechercheurs deden uitgebreid onderzoek in de woning. Specialisten van de Landelijke Faciliteit Ondersteunen Ontmantelen (LFO) ontmantelden het laboratorium en vernietigden de chemicaliën. Rechercheurs deden buurtonderzoek in de omgeving en doen onderzoek naar de betrokken personen.

Weggerend

Volgens ooggetuigen is er iemand uit de woning weggerend. De politie zou een tevergeefse zoekactie in de omgeving zijn gestart. Een woordvoerder van de politie wilde tegenover calamiteitensite Regio15 alleen bevestigen dat er nog niemand is aangehouden.