Drugslab ‘uit ander onderzoek’

De politie in Twente heeft vrijdagavond in een schuur aan de Beijershorstdijk in Borculo een drugslaboratorium ontmanteld. In de schuur waren tussen de 6.000 en 7.000 liter chemicaliën aanwezig. Volgens de politie worden deze betreffende chemicaliën gebruikt voor het maken van harddrugs. Er zijn geen drugs aangetroffen en ook geen aanhoudingen verricht.

(foto archief)

Grondstoffen

De politie heeft niet bekend gemaakt om welke drugs en welke chemicaliën het ging. De politie heeft alleen gezegd dat het om brandgevaarlijke en explosieve stoffen ging. Dat betekent dat de chemicaliën en het laboratorium waarschijnlijk bedoeld waren om amfetaminen of xtc te maken. Daarvoor zijn verschillende stoffen noodzakelijk. Enkele grondstoffen, met name BMK en PMK zijn zeer duur. De apaan wordt gebruikt als grondstof voor het produceren van BMK en PMK. 

Ander onderzoek

Het drugslab werd opgespoord door onderzoek 'van een andere politie-eenheid', aldus de politie tegen de krant Tubantia. Dat is opmerkelijk omdat het betekent dat de informatie over het lab in Borculo (nog) niet betrokken is in een strafrechtelijk onderzoek naar de verdachten in dat andere onderzoek. Mogelijk gaat dat om een nog lopend en groter onderzoek in een andere regio.