Drugslaboratorium in Spanje opgerold (VIDEO)

In de Spaanse stad Malaga heeft de politie een in opbouw zijnd drugslaboratorium ontmanteld. Er werd meer dan 14.000 liter chemische stoffen ontdekt, volgens de Spaanse autoriteiten goed voor 1000 kilo amfetamine (speed) en mdma. Er zijn 16 arrestaties verricht. 

De Spaanse operatie was een gezamenlijke actie met de Franse en Engelse politie. In Frankrijk werd tijdens de actie 90 kilo marihuana in beslag genomen. In Engeland werden 145 kilo marihuana en 261 kilo hasj aangetroffen. In Spanje 199 kilo marihuana.

Het onderzoek naar het drugslab liep al vanaf 2017, toen het de autoriteiten was opgevallen dat een bedrijf grote hoeveelheden chemicaliën kocht die gebruikt konden worden bij de productie van synthetische drugs.

6000 kilo cocaïne

Spanje is een van de grootste doorvoerhavens van drugs. Zo werd onlangs in Malaga nog een zeer grote partij van 6000 kilo cocaïne onderschept, waarbij verschillende Nederlanders betrokken zouden zijn. Maar steeds vaker worden in Spanje ook drugs geproduceerd. Ook daarbij zouden Nederlanders een rol hebben gespeeld. Dennis M., een oude bekende van Gwenette Martha werd in juni van dit jaar opgepakt in de buurt van Alicante. Hij zou de leider zijn van de internationale bende die een serie hypermoderne wietkwekerijen exploiteerde in Spanje.

Hieronder beelden van de politieactie bij het drugslab.