Drugslabs trekken naar woonwijken

Criminelen beginnen in Brabant steeds vaker een drugslab in woonwijken. Dat zegt officier van justitie Cees van Spierenburg tegen Omroep Brabant. In woonwijken voelen criminelen zich veiliger, omdat ze daar minder opvallen dan in het buitengebied, zegt Van Spierenburg.

Volgens de officier van justitie leiden drugslabs in woonwijken regelmatig tot gevaarlijke situaties, omdat bij de productie van drugs gevaarlijke stoffen vrij kunnen komen. Vooral in Tilburgse woonwijken is het aantal drugslabs toegenomen. Bij de ontruiming van labs wordt regelmatig kapotte apparatuur gevonden. Ook worden er fouten gemaakt bij de productie, waardoor er wolken met giftige gassen vrij kunnen komen.

De afgelopen jaren is er 14.000 kilo grondstoffen voor drugs onderschept in Brabant. Volgens Van Spierenburg is het echter moeilijk om de daders op te sporen, omdat omringende landen minder aandacht besteed aan de productie van drugs. Pas als het buitenland ‘in de pas’ gaat lopen, kan de opsporing beter verlopen.

Zie ook:

Xtc-officier moet feiten checken