Drugslijn Hells Angels in België opgerold

De politie in België heeft een grote drugslijn van de Hells Angels opgerold. Dertien verdachten die betrokken zijn bij de invoer van cocaïne uit Zuid-Amerika zijn opgepakt. Onder hen bevinden zich drie Hells Angels. De politie heeft een halve ton cocaïne met een straatwaarde van ongeveer 25 miljoen euro, een grote hoeveelheid vuurwapens en 620.000 euro cash geld in beslag genomen.

Onderzoek

Het Belgische federaal parket heeft twee jaar onderzoek gedaan met als doel deze grootschalige drugsorganisatie te ontmaskeren. De vertakkingen van de organisatie lopen tot Zuid-Amerika en ook Nederland. En de cocaïne kwam via de haven van Antwerpen het land binnen.

Invallen

Agenten vielen de afgelopen periode op vier verschillende dagen op dertien locaties binnen. Daarbij werden in twee golven zes en zeven verdachten gearresteerd. Drie van hen behoren tot de Hells Angels. Ook heeft er een huiszoeking plaatsgevonden in een clubhuis van de club in het Belgische Zwijndrecht. Dit clubhuis werd enkele maanden eerder nog in brand gestoken.