Drugsnetwerk gepakt door usb-stick van Martha (UPDATE)

In Antwerpen zijn negen personen opgepakt die ruim vijfhonderd kilo coke zouden hebben geïmporteerd via de haven van Antwerpen. De verdachten konden worden opgepakt door informatie op een usb-stick van de in 2014 geliquideerde Amsterdamse crimineel Gwenette Martha.

Dat melden Vlaamse media. De usb-stick werd in de broekzak van Martha gevonden nadat hij op 22 mei 2014 werd geliquideerd in Amstelveen. Op de usb-stick zou informatie hebben gestaan over transporten die in Antwerpen aan zouden komen. Volgens De Telegraaf is er ook een 51-jarige Nederlandse man aangehouden.

Miljoen cash gevonden

De hoofdverdachten die zijn opgepakt zijn Abdeliah E. M. uit Antwerpen en Jimmy H. uit Ekeren. Zij zouden onder meer Gwenette Martha hebben geholpen bij het ophalen van cocaïne uit de haven van Antwerpen. Daarnaast werd ook Renzo Q. opgepakt, die wordt gezien als de penningmeester van de organisatie. Bij hem werd ruim een miljoen euro cash gevonden in sporttassen.

Bij een vrouwelijke verdachte werd bovendien twee kilo cocaïne gevonden. Het zou gaan om een voorraadje dat de organisatie had achtergehouden voor eigen gebruik.

De verdachten zijn in de afgelopen twee weken opgepakt. Ze worden vrijdag voorgeleid; voor die tijd wil het Antwerpse parket geen commentaar geven op de zaak.