Drugsoorlog Filipijnen: 100 doden in 2 maanden

Sinds de aanstelling van president Rodrigo Duterte (foto) in de Filipijnen is er een grote oorlog tegen drugshandelaren gestart. In twee maanden tijd zijn meer dan honderd verdachten omgebracht door de politie.

Hoofd ingetapet

Zaterdag werden opnieuw acht mensen om het leven gebracht, zo meldt The Guardian. Acht van de verdachten werden in de stad Matalam omgebracht. Daar werd ook een verdachte werd opgepakt op verdenking van drugshandel. De verdachten zouden drie vuurwapens en vier handgranaten op zak hebben gehad.

Ook werd in Manila een negende dode gevonden. Hij werd langs de kant van een weg gevonden. Zijn hele hoofd was ingetapet. Het is onduidelijk wie de man is.

103 slachtoffers

De politie zelf bracht tussen 10 mei en 7 juli 103 verdachten om het leven, maakte een woordvoerder afgelopen week bekend. Ze zeggen dat ze daarmee binnen de kaders van de wet hebben gehandeld.

Duterte werd in mei verkozen nadat hij had beloofd de drugscriminaliteit met harde hand aan te pakken. Hij zei onder meer dat wie een drugscrimineel zou doodschieten, een medaille zou krijgen.