‘Drugs aanleiding voor schietpartijen Overvecht’

De schietpartijen in de Utrechtse wijk Overvecht worden veroorzaakt door ruzies om drugs. Het geweld is toegenomen sinds de gemeente twee eetgelegenheden heeft gesloten omdat daar drugs zou worden verhandeld. Dat zeggen ondernemers in de Utrechtse wijk tegen de regionale zender RTV Utrecht.

Volgens de ondernemers is het geweld door de sluitingen van de eethuizen verplaatst. De afgelopen tijd vonden drie schietpartijen in de wijk plaats. De laatste was donderdagavond, waarbij een man met lichte verwondingen naar het ziekenhuis werd gebracht.

De schietpartij vond plaats nadat een groep moslims van zo'n veertig personen met elkaar had gegeten, waarna ze samen naar de moskee zouden gaan. Er zou toen plotseling geschoten zijn, waarna de groep uit elkaar is gevlucht. Na de schietpartij zijn meerdere auto's weggereden, waaronder van de groep waartoe het slachtoffer behoorde.

De aanleiding voor de schietpartijen zou onrust onder drugscriminelen in Overvecht zijn. Die wordt veroorzaakt door onder meer afgunst over bijvoorbeeld dure auto's waarin sommige criminelen rijden, maar ook door ripdeals. De gemeente Utrecht zegt dat de schietpartijen op zichzelf staan.