Drugssmokkel via gevangeniswinkel

In de penitentiaire inrichting van Sittard zijn eerder dit jaar drugs en telefoons gevonden tussen boodschappen in de gevangeniswinkel.

Verboden

Twee maanden terug blijkt een medewerker tientallen xtc-pillen, blokjes hasj en een mobiele telefoon te hebben gevonden. Hij vond de verboden spullen in een onverzegelde krat in de gevangeniswinkel. Dit meldt 1Limburg.

Boodschappen

De gevangeniswinkel in Sittard levert via bestellijsten boodschappen aan de penitentiaire inrichtingen in Sittard, Middelburg en Arnhem. De gedetineerden vullen aan de hand van die lijsten de kratten met bestelde boodschappen.

Smokkelen

De Dienst Justitiële Inrichtingen laat weten dat er sinds de vondst van de verboden spullen camera’s zijn opgehangen en dat het werkproces is aangepast. Bij een eerdere controle werden in de gevangenis 14 naar binnen gesmokkelde telefoons gevonden, die zouden afkomstig zijn uit de PI Roermond. Er werden toen ook drugs gevonden. Naar aanleiding van de vondst werden verschillende maatregelen genomen. Afgelopen februari leverde een grote zoekactie niets op.