Drugsverdachte in megazaak geeft zich aan

De oom van het Liverpoolse voetbalicoon Stephen Gerrard heeft zichzelf aangegeven, zo melden Britse media donderdagochtend. Robert Gerrard (53, alias Uncle Bobby). Hij is verdachte in een drugsonderzoek rond het Rotterdamse café De Ketel.

De Ketel

Gerrard is verdachte van het importeren naar het Verenigd Koninkrijk van cocaïne ter waarde van ruim 67 miljoen euro. Cafe de Ketel was volgens justitie een ontmoetingsplaats, alleen toegankelijk met een bel voor vertrouwelingen. Hier zou ook Gerrard afspraken hebben gemaakt voor transporten vanuit Nederland naar Engeland.

Gerrard’s mugshot werd getoond in Operation Captura, een campagne die Britse criminelen die in Spanje zijn ondergedoken voor de rechter te brengen. Ook werd hij getoond in Operation Return die speciaal gericht was op Britse criminelen in Nederland.

2013

In oktober 2013 was er een inval in De Ketel. Twee Nederlanders van Turkse afkomst zijn veroordeeld tot celstraffen in deze zaak. Gerrard werd toen niet aangehouden, en sindsdien gezocht.

Gerrard meldde zich met een advocaat en een tas kleren op een politiebureau in Manchester. Hij was drie jaar voortvluchtig. Hij zei niet langer opgewassen te zijn tegen de druk van het voortvluchtig zijn. Hij zal worden berecht in Manchester Crown Court.