Drugsverdachte probeert te vluchten door over hek te klimmen (UPDATE)

De politie in Roosendaal heeft maandag drie mannen gehouden, verdacht van drugshandel. Bij de actie nam ze enkele kilo’s wiet en hasj in beslag, en tienduizenden euro’s aan contanten. Een van de mannen blijkt Omar E. te zijn, verdacht van het veroorzaken van een ongeluk, waarbij vorig jaar vier doden vielen.

Beeld is ter illustratie

Vermoeden

Twee mannen werden aangehouden bij hun woningen aan de Reginadonk in Roosendaal. Een derde op de snelweg. De politie kwam in actie, omdat ze het vermoeden had dat er drugs aanwezig was in de panden.

In een achtertuin van een van de naastgelegen woningen werd een 28-jarige man uit Roosendaal aangehouden, die probeerde te vluchten door over de schutting te klimmen. Dit blijkt te gaan om Omar E. die ervan verdacht wordt vorig jaar met zijn auto een aanrijding te hebben veroorzaakt, waarbij vier doden vielen. Dit meldt Omroep Brabant.

De tweede verdachte, een 36-jarige Roosendaler, is in zijn woning aangehouden.

Doorzoeking

De woningen zijn onder leiding van de rechter-commissaris doorzocht. Daarbij trof de politie meer dan 45.000 euro aan geld aan. Daarnaast werden er drugs gevonden. In totaal zo’n 12 kilogram hennep en ruim een kilo hasj. Ook nam de politie een kostbaar horloge in beslag, laat ze weten.

Auto

Op de A58 ter hoogte van Wouw werd de derde verdachte aangehouden. De 39-jarige man uit Halsteren reed rond met een kilo hennep en ruim 90 gram hasj in zijn auto.

Het drietal is ingesloten. De 28-jarige verdachte heeft de voorwaarden overtreden die de rechter hem in een eerdere strafzaak oplegde.

Alle drugs, geld, het horloge, een auto en een aantal andere zaken zijn in beslag genomen. De politie doet verder onderzoek naar de zaak. Daarnaast wordt er een bestuurlijke rapportage opgemaakt. Naar aanleiding daarvan kan de burgemeester besluiten de woningen te sluiten, laat de politie dinsdag weten.