Drugsboot uitgeschakeld na gericht vuur marineschip

Het Nederlandse marineschip Zr.Ms. Groningen heeft donderdag in de buurt van Bonaire een vaartuig dat cocaïne vervoerde uitgeschakeld. Het snelle bootje bleek ruim 600 kilo cocaïne aan boord te hebben.

Vijf personen

Aan boord waren vijf personen. Ze bleven ongedeerd omdat de mariniers met gericht vuur de motoren wisten uit te schakelen.

De Kustwacht Caribisch gebied had de speedboot waargenomen op de radar, waarna de Groningen en een patrouillevliegtuig op de route wisten te komen. De Groningen zette toen twee snelle onderscheppingsboten met gewapende mariniers in het water.

De verdachten weigerden ook na waarschuwingsschoten van de mariniers te stoppen. Daarna werden de motoren van de “go-fast” onder vuur genomen.

604 kilo cocaïne

Er zijn 20 pakketten met drugs uit het water gevist, met een totaal gewicht van 604 kilo cocaïne. De drugs en de verdachten zijn overgedragen aan het Korps Politie Caribisch Nederland op Bonaire.

Vorige week onderschepte de Groningen twee drugsboten met 1,9 ton cocaïne. Ook bij die acties is met gericht vuur geschoten.