‘Du Bois de fout in door gokverslaving’

Herman du Bois zou in de problemen zijn gekomen door een gokverslaving. Na zijn vrijspraak in de Puttense moordzaak zou hij een heel teruggetrokken leven leiden en in de financiële problemen terecht zijn gekomen. Dit laten bekenden van hem aan De Telegraaf weten.

Loods

Hij zou in Putten een loods hebben gehoord, daar deed de politie vorige week een inval en daarbij werd een drugslab aangetroffen. Daarin vonden volgens justitie grootschalige criminele activiteiten plaats. Er werd in de loods namelijk voor miljoenen euro’s aan chemicaliën en drugs ontdekt. Er is beslag gelegd op een boot, een Mercedes en een trailer.

Du Bois en zijn twee zonen zijn samen met twee andere verdachten opgepakt en zitten nog vast. Een 70-jarige vrouw die ook werd aangehouden is inmiddels vrijgelaten.

Rol

Welke rol Du Bois in deze zaak speelt is nog niet duidelijk. De advocaat van Du Bois, Geert-jan Knoops bestrijdt de aanklachten. Maar omdat zijn cliënt in alle beperkingen vastzit, kan en mag Knoops verder niets over de zaak zeggen.