Identiteit slachtoffers liquidatie bekend (UPDATE)

Bij een schietpartij dinsdagochtend rond 11.00 in de Edisonstraat in Zoetermeer zijn twee doden gevallen. Getuigen zagen na het schieten een BMW wegrijden. Op de Corsica, enkele straten verwijderd van het plaats delict, is na de schietpartij een brandende BMW aangetroffen. (Beelden: twitter). 

Woonwagenkamp

Volgens het AD zijn het slachtoffer een vader en zijn zoon, René van Doorn (met dezelfde voornaam). Ze woonden volgens De Telegraaf op het woonwagenkamp aan de Rokkeveenseweg, dat is op ongeveer een kilometer van de plek van de moord.

BMW

De twee zaten in een Mercedes die voor een sportschool stond geparkeerd. Een getuige zei tegen De Telegraaf dat twee mannen in vermoedelijk een BMW met hoge snelheid de Edisonstraat inreden. Eén van man een bivakmuts stapte uit en nam de mannen onder vuur. Twee plantsoenmedewerkers zagen het volgens deze getuige voor hun ogen gebeuren.

De brandende BMW is waarschijnlijk de vluchtauto van de daders. De auto zou al een paar keer eerder vanochtend voorafgaand aan de schietpartij op de parkeerplaats gezien zijn waar de Mercedes van de slachtoffers ook stond.

Langs de A12 stonden verschillende politieauto’s. Ook was er een politiehelikopter in de lucht.