Duikers op zoek naar sporen moord

Duikers van de Koninklijke Marine gaan dinsdag in het water van de Essenburgsingel in Rotterdam op zoek naar sporen die mogelijk te maken hebben met een dodelijke schietpartij waarbij de 39-jarige René Francis Paul uit Dominica om het leven kwam. 

Sint Maarten

Op donderdagavond 10 december vonden agenten om 21.45 voor een huis aan de Burgemeester Meineszlaan een 23-jarige gewonde man uit Sint Maarten aan, de bewoner van dat huis. Binnen lag het lichaam van de 39-jarige René Francis Paul, die sinds 6 december bij hem logeerde. Hij was in Nederland om een vrachtwagen met een kraan te kopen. René Francis Paul en het gewonde slachtoffer kenden elkaar uit Sint Maarten waar Paul woonde.

Sporen

Op woensdagavond 23 december heeft een arrestatieteam van de politie in een woning in Soesterberg twee mannen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij het schietincident. Het gaat om een 23-jarige Rotterdammer en een 21-jarige man uit Lelystad. Zij zitten sindsdien vast en worden vandaag voorgeleid aan de raadkamer. In het water van de Essenburgsingel zal door duikers van de Koninklijke Marine gedoken worden in de hoop relevante sporen aan te treffen, zoals bijvoorbeeld wapens die bij het schietincident zijn gebruikt. Het rechercheteam is overigens nog steeds op zoek naar getuigen die iets kunnen vertellen over wat er die nacht gebeurde en over de aanleiding.

Drie getuigen

Vlak na het schieten op de Burgemeester Meineszlaan zijn twee vrouwen van rond de 18 die een fiets en een skateboard bij zich hadden en de bestuurder van een donkerkleurige personenauto, een SUV, voorbijgekomen. De SUV leek op een Renault Kadjar met een zilverkleurig imperiaal of een zilverkleurig opstaande rand op het dak.