Duits-Nederlandse drugsbende opgerold

Bij een gezamenlijke actie van de Douane, de FIOD en de Duitse en Nederlandse politie zijn donderdag in Duitsland 9 verdachten aangehouden. Ze zouden lid zijn van een internationale drugsbende, die wietkwekerijen exploiteerde en cocaïne en amfetamine vanuit Nederland naar verschillende Europese landen exporteerde. 

Porsche Panamera

Bij de gezamenlijk actie werden invallen gedaan in onder andere Rotterdam, Venlo, Duisburg en Meerbusch. In totaal werden bijna 20 panden doorzocht. Daarbij werden een Porsche Panamera, 2 Porsches 911, een Harley-Davidson, 110.000 euro cash en 2 horloges ter waarde van ongeveer 500.000 euro in beslag genomen. Bij een van de doorzoekingen stuitte de politie ook op een wietkwekerij met iets meer dan 400 planten.

Auto’s met verborgen ruimtes

Het onderzoek naar de bendeleden werd in oktober 2016 gestart. In totaal zou het om 16 personen gaan, mannen en vrouwen in de leeftijd van 28 tot 62 jaar. Daarvan zijn er nu dus 9 aangehouden, waaronder een man uit Venlo die op het vliegveld van Düsseldorf werd aangehouden. Vier hoofdverdachten zouden sinds de zomer van 2017 kilo’s cocaïne en amfetamine vanuit Rotterdam, via Wuppertal in Duitsland naar onder andere Zweden, Denemarken, Zwitserland, Oostenrijk en Italië hebben getransporteerd. Dat gebeurde met auto’s waarin verborgen ruimtes waren gebouwd.