Moord drugshandelaar: Duits stel niet verdacht

De man en vrouw uit Duisburg die ervan werden verdacht Mesut Polat uit Nijmegen te hebben vermoord, zijn niet langer verdachte. De 22-jarige vrouw en haar 24-jarige man zitten nog wel vast voor de wietkwekerij die in hun huis is gevonden. Polat was eigenaar van een growshop en handelde in drugs, de politie vermoedt dat zijn dood daar mee te maken heeft.

Hij reisde op 2 november van het afgelopen jaar met veel geld en drugs naar Keulen. Hij reisde via Duisburg, waar hij verdween. Zijn rijbewijs werd op 4 november op straat gevonden, maar zelf was Polat verdwenen.

Zwaar geweld

Enkele weken later werd zijn lichaam in een sluis gevonden. Hij is door ‘zwaar geweld’ om het leven gekomen, meldt de politie. Het stel uit Duisburg waren bekenden van Polat, meldt de politie volgens Omroep Gelderland. Het stel, dat in december werd opgepakt, en Polat deden mogelijk samen zaken in de wiethandel.

De Duitse politie doet nu verder onderzoek naar de moord. Het opsporingsprogramma Dossier GLD van Omroep Gelderland besteedde eerder aandacht aan de zaak. Bekijk het item hieronder.