Duitse actie tegen Hells Angels in grensgebied (VIDEO)

In de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen is de politie woensdag bezig met een grote actie tegen de Hells Angels. De actie volgt direct op de bekendmaking vanochtend dat het chapter in Düsseldorf en omstreken per onmiddellijk verboden is.

Vijftig panden

Het ministerie van Binnenlandse Zaken in de deelstaat vaardigde een verbod uit voor het chapter Angels Concrete City en supportclub Clan 81. Er zijn volgens Duitse media invallen geweest in zestien steden waar vijftig woningen en bedrijfspanden worden doorzocht. De politie zet gewone manschappen in maar ook arrestatieteams en explosievenexperts, in totaal zo’n 700 mensen. De acties zijn in de plaatsen Erkrath, Wülfrath, Düsseldorf, Ratingen, Wuppertal, Keulen, Leverkusen, Bergheim, Neuss, Pulheim, Kevelaer, Goch, Rösrath, Heiligenhaus, Krefeld en Warendorf.

Satudarah

Duitse wetgeving maakt, anders dan in Nederland, het verbieden van MC’s door (deelstaat)regeringen snel mogelijk. Volgens de minister van Binnenlandse Zaken zijn de leden van de clubs ‘crimineel’ en maken ze zich schuldig aan velerlei illegale handel. In 2015 werd de oorspronkelijk Nederlandse motorclub Satudarah verboden in heel Duitsland. In veel deelstaten zijn andere MC’s verboden.