Duitse Hells Angel-baas geliquideerd

De leider van het chapter Gießen van de Duitse Hells Angels is geliquideerd. Het lichaam van de 45-jarige Aygün Mucuk werd vanochtend op het terrein van het clubhuis van de motorclub in Wismar gevonden. Twee jaar geleden overleefde hij een aanslag.

Volgens de politie zijn er meerdere kogels op hem afgevuurd. Wie erachter zit is nog niet duidelijk, maar volgens Duitse media heeft het mogelijk iets te maken met de strijd tussen de traditionele Hells Angels uit Frankfurt en de Turkse Hells Angels uit Gießen.

Rivaliteit

De rivaliteit tussen de twee clubs leidde de afgelopen jaren tot meerdere gewelddadige confrontaties. Twee jaar geleden vielen bij een schietpartij voor het clubhuis in Frankfurt vijf gewonden. Volgens de Duitse politie zijn in de deelstaat Hessen, waarin Gießen ligt, ongeveer 700 mensen lid van een motorclub, verspreid over vier groepen.

Tribuns

In juni viel bij een ruzie tussen de Hells Angels en United Tribuns in de Duitse stad Leipzig ook een dode gevallen. Ongeveer twintig Hells Angels zouden een kroeg van de United Tribuns zijn binnengevallen.

Zie ook:

Media-momentje voor ex-Hells Angels president (VIDEO)

32 bikers aangehouden op snelwegen Duitsland

Vier maanden cel voor Hells Angels

Dode bij schietpartij tussen MC’s in Duitsland