Duitse Hells Angel bekent moord Outlaw

De rechtszaak tegen een dertigjarige Hells Angel om een moord op de lokale president van de rivaliserende motorclub Outlaws, is begonnen met een bekentenis van de verdachte. Hij zegt dat hij het slachtoffer een lesje wilde leren.

De Hells Angel Bjorn S. staat terecht in Kaiserslautern. Hij bekende meerdere keren op de Outlaw te hebben ingestoken. Zo wilde hij voorkomen dat zijn tegenstander een pistool zou trekken. Hij zegt dat het nooit zijn bedoeling was om een gevecht ‘op leven of dood’ te beginnen.

Het OM beschuldigt hem van moord. Zij zeggen dat S. het slachtoffer samen met twee handlagners ontmoette langs de snelweg in juni 2009. S. zou zich hebben willen wreken omdat hij in elkaar is geslagen door leden van de Outlaws. Ook zou hij in de hierarchie van de Hells Angels willen stijgen.

De Hells Angel staat nu pas voor de rechter omdat hij na de moord naar het buitenland vluchtte. Hij werd eind 2011, 2,5 jaar na de moord, opgepakt op Mallorca.

Zijn handlangers werden in mei 2010 al veroordeeld tot 7,5 en 4 jaar cel.

In de rechtszaal werden veel voorzorgsmaatregelen genomen. De bezoekers worden extra goed gefouilleerd en tussen de verdachte en het publiek is een transparante kogelvrije wand geplaatst.

De Hells Angels staan onder druk in Duitsland. De afgelopen weken waren een aantal grote acties tegen de motorclub. Lees hier alles over de Hells Angels in Duitsland.