‘Duitse huurmoordenaar schoot bokser dood’

De 22-jarige Duitse Turk Tunahun Keser was een veelbelovend, ambitieus bokser. In juli 2017 werd zijn lichaam door een vrachtwagenchauffeur gevonden langs de snelweg A7. Het stoffelijk overschot vertoonde meerdere schotwonden. De politie vermoedt nu dat de 56-jarige Frank Lindner (foto) de dader is. 

Frank Lindner zou een dubbelleven hebben geleid. Enerzijds bestempelen buren in het Duitse Quickborn de schilder als een aardige man. Anderzijds wordt de onopvallende Lindner van verschillende misdrijven verdacht, aldus Duitse media.

Lindner werd in november 2017 opgepakt op verdenking van de moord op een 76-jarige vrouw in het Duitse Appen. Hij zou het slachtoffer bij een uit de hand gelopen inbraak om het leven hebben gebracht.

1 kilo cocaïne

De politie vermoedt dat Lindner eerder ook de jonge bokser Tunahun Keser (foto rechts) heeft vermoord. De verdenking is onder andere gebaseerd op het feit dat er munitie is gevonden op het terrein van Lindner waarmee ook Keser is doodgeschoten. Keser verdween in juni vorig jaar. Het stoffelijk overschot van de jonge bokser werd enkele weken later langs de snelweg gevonden in de buurt van de woning van Lindner. De schilder zou 3000 euro beloofd zijn voor de moord op de Turkse Duitser. In plaats van cash wilde Lindner uitbetaald worden in een kilo cocaïne, aldus getuigenverklaringen. Opvallend is dat de trainer van Keser daags voor de verdwijning van de jonge bokser in zijn knie werd geschoten. Over de motieven waarom Keser vermoord moest worden is nog geen eensluidende verklaring.

Mongols

Lindner wordt ook ervan verdacht in 2015 een handgranaat gegooid te hebben naar de Lamborghini van Erkan U., voormalig president van motorclub de Mongols. Ook zou hij in 2013 geschoten hebben op een Hells Angel in Hamburg.

Frank Lindner zal niet meer voor de rechter verschijnen. Hij pleegde tijdens zijn voorarrest voor de moord op de bejaarde vrouw zelfmoord in de cel.