Duitse MC’s mogen clubjacks weer dragen

Leden van motorclubs in Duitsland mogen weer motorjacks dragen met tekens van hun motorclub. Dat heeft het hooggerechtshof in Karlsruhe besloten. Twee leden van de Bandidos hadden een rechtszaak aangespannen omdat zij van de deelstaat Nordrhein-Westfalen de jacks niet meer mochten dragen sinds twee chapters verboden waren.

De twee Bandidos zijn echter lid van een ander chapter. Volgens de rechter moeten zij hun jack daarom gewoon kunnen dragen. De twee liepen tot nu toe kans op 600 euro boete als zij hun jack toch zouden dragen. Het regionale hof in Bochum keurde het verbod in oktober nog goed. Dat is nu dus door een hogere rechter verworpen.

Verboden chapters

Het dragen van een jack kan alsnog worden verboden als er logo’s van een verboden chapter op staan. De twee Bandidos die de zaak hadden aangespannen, mogen hun motorjas dus gewoon weer aantrekken.

Meerdere deelstaten in Duitsland hadden leden van motorclubs verboden nog in ‘colours’ rond te lopen. In Berlijn moesten Hells Angels zelfs insignes van hun clubhuis verwijderen. Ook de Hells Angels mogen hun jacks weer dragen zolang die niet verwijst naar een chapter dat verboden is.