Duitse plofkraak met Utrechtse connectie

In de Duitse stad Aken, net over de grens bij Vaals, is dinsdagochtend een plofkraak gepleegd. Bij de kraak werd een vluchtauto met in Utrecht gestolen kentekenplaten gebruikt. De daders bliezen een geldautomaat op en gingen er met onbekende buit vandoor in een donkere Audi A5 met Pools kenteken.

Gemaskerde daders

Gemaskerde daders forceerden rond 03.40 een bank op de Prämienstrasse in Aken-Walheim. Dat gebeurde met gasfles, aldus Duits media.

Dezelfde auto werd vrijdag ook al gebruikt bij een (mislukte) plofkraak in Aken. Daar slaagden de daders er niet in een ontploffing tot stand te brengen.

Belgische politie

Op afstand zagen beveiligers op video de kraak gebeuren en belden de politie. Volgens Duitse media is er in ieder geval geld meegenomen, hoeveel is onbekend. Met de donkere A5 vluchtten de daders in onbekende richting. Bij de klopjacht werd in het grensgebied ook de Belgische politie ingeschakeld.

Volgens de politie gaat het om een duur uitgevoerde A5 met zilveren buitenspiegel en chromen schijfremmen. De Audi was in gebruik bij de Poolse overheid.

Er is al enige tijd een grotere groep criminelen uit de omgeving van Utrecht zowel in Duitsland als in Nederland actief.

Zie ook:

Plofkraken met zwaardere explosieven

Justitie wil 75.000 euro van zoon Rommy

‘Arrestatie in Utrecht om Duitse plofkraak’