Duitse politie: ‘Blackjackets gewelddadig’

Volgens de Duitse politie hebben de Black Jackets geen motoren maar wel een vergelijkbare structuur als de Hells Angels en Bandidos. Leden van de Black Jackets waren de afgelopen jaren in Duitsland bij diverse schiet- en steekpartijen betrokken. Daarbij zijn zwaargewonden en doden gevallen. Erich Rettinghaus van de Duitse politievakbond in Nordrhein-Westfalen heeft zorgen over het geweld dat volgens hem steeds brutaler wordt. ‘Met hun optreden en uiterlijk willen ze angst zaaien zodat ze meer kunnen verdienen met drugshandel, prostitutie, afpersing protectiegeld en wapenhandel’, aldus Rettinghaus vanavond in KRO Reporter.

 

In Brandpunt Reporter neemt de Nederlandse afdeling van de Black Jackets afstand van de gebeurtenissen in Duitsland. Het is voor het eerst dat de club de media te woord staat. De Black Jackets komen niet voor in voortgangsrapportages van het Landelijk Strategisch Overleg OMG’s. Volgens voorzitter Den Oudsten, zijn de Black Jackets in Nederland ‘niet of nauwelijks’ vertegenwoordigd.‘ Wij richten ons op de motorwereld. Wat je wel ziet is dat de Nationale Recherche die bewegingen heel goed volgt. Die bewegingen worden één keer per kwartaal gedeeld met betrokken bestuurders’, aldus Den Oudsten.

Outlaws

Het aantal vestigingen van outlaw motorclubs stijgt enorm. Dat zegt Peter den Oudsten, voorzitter van het Landelijk Strategisch Overleg OMG’s (Outlaw Motorcycle Gangs). Het Landelijk Strategisch Overleg is verantwoordelijk voor een gezamenlijke aanpak van criminele motorbendes in ons land. ‘We hebben succes. Maar dat succes leidt niet tot het verminderen van het aantal chapters. Integendeel: Dat stijgt nog steeds’, aldus Den Oudsten. Motorclubs hebben vertakkingen in ingewikkelde constructies om de overheid te misleiden. Maar hoe die vertakkingen precies in elkaar steken, is Den Oudsten onvoldoende duidelijk.