Duitse politie blijft jagen op Hells Angels

De Duitse politie doorzocht dinsdag een clubhuis van de Hells Angels in Krefeld en een seksclub in Willich, twee stadjes dertig kilometer over de grens bij Venlo. Daarnaast zijn er huiszoekingen in woningen van leden in de steden Düsseldorf, Keulen, Krefeld en Solihull gedaan. Er zijn meerdere mensen opgepakt. Daarnaast is er volgens de politie bewijs veiliggesteld.

In totaal waren er 150 agenten bij de acties betrokken. De seksclub is eigendom van een lid van de Hells Angels. Er waren fiscale experts aanwezig om de boekhouding te doorzoeken.

De achtergrond van de doorzoekingen is een grote vechtpartij in Mönchengladbach op 21 januari 2012. Tijdens de vechtpartij raakte een lid van de rivaliserende motorclub Bandidos zwaar gewond door messteken.

De politie zit al enige tijd achter motorclubs aan. In sommige plaatsen zijn motorclubs al verboden. De politie vreest dat de strijd tussen de rivaliserende clubs uit de hand zal lopen.

Vanmorgen plaatsten de Hells Angels een persverklaring van de advocaat van Dirk R., de president van het Hells Angels-chapter in Kiel, die twee weken geleden bij een grote politie-actie werd opgepakt. Hij wordt er onder andere van verdacht Tekin Bicer te hebben vermoord. Naar het lichaam van de man werd gezocht, maar het is nooit gevonden.

Volgens de advocaat is daarom niet eens bewezen dat Tekin Bicer dood is. Er is geen enkele aanwijzing dat het lichaam op de plaats ligt waar de politie heeft gezocht, laat staan dat er een aanwijzing is dat R. de moord heeft gepleegd, zo beweert de advocaat.

De beweringen dat R. er een martelkamer op na zou houden, politie en gevangenisbewaarders om zou kopen en moordcontracten zou bijhouden, zijn volgens de advocaat gebaseerd op één getuigenis, van een mede-verdachte die op die manier een lagere straf hoopt te krijgen. Technisch bewijs als dna of vingerafdrukken is er niet.

Volgens de advocaat zit R. onterecht vast en is er een showproces tegen hem gevoerd.

Lees hier alle berichten over de Hells Angels in Duitsland.