Duitse politie zoekt moordenaar in heel Europa

De Duitse politie is na de dood van twee vrouwen in de plaats Lüneburg, niet ver van Hamburg, op zoek naar een 31-jarige man die de twee vrouwen mogelijk heeft doodgestoken. De man is de echtgenoot van een van de vrouwen; het andere slachtoffer is een vriendin van de eerste vrouw. Volgens de politie zou de man overal in Europa kunnen zijn. De verspreiding van foto’s in Duitsland leverde geen tips op.

De politie trof de vrouwen zondagmiddag aan in een appartement nadat bewoners geschreeuw hadden gehoord en de politie hadden gebeld. Toen de politie het appartement binnenging, was een van de vrouwen al dood. De andere was op dat moment nog in leven maar kan niet meer gered worden.

De man zou met een van de vrouwen die hij doodstak drie kinderen hebben gehad van acht, negen en elf jaar oud. Ze waren op het moment van de steekpartij niet thuis en zijn opgevangen bij familieleden.

Volgens de politie gaat het om een onopvallend echtpaar. Er was niets bekend over huiselijk geweld in het gezin. De man is mogelijk op de vlucht met een blauwe Volkswagen Golf.