Duitse seriemoordenaar verdacht dood Nicky

De Duitse politie denkt wel degelijk dat de pedofiele seriemoordenaar Martin N. (40) mogelijk de moordenbaar is van het Limburgse jongetje Nicky Verstappen. Dat heeft het Openbaar Ministerie inmiddels bevestigd nadat eerst de mogelijke betrokkenheid van de Duitser in twijfel werd getrokken. De Telegraaf sprak met de Duitse rechercheurs: ‘Ook na de arrestatie van de verdachte geloven we dat hij met deze zaak te maken heeft’. Verder zegt de Duitse recherche dat de verdachte Martin H. vloeiend Nederlands spreekt.

 

Vorige week liet het openbaar ministerie in Maastricht nog weten dat het onwaarschijnlijk was dat N. met de moordzaak van Nicky Verstappen (11) uit 1998 te maken had. Zijn dna kwam niet overeen met het materiaal dat op de plaats van het delict werd gevonden.

Het Nederlandse OM beschikt nog niet over informatie over Martin N. en de moord in 1998 en wacht op de resultaten van Duits onderzoek.

Martin H. ging tussen 1992 en 2004 steeds min of meer op dezelfde wijze te werk: hij ontvoerde jonge jongens uit schoolkampen. Ook Nicky Verstappen is vermoord vlakbij het kamp waar hij verbleef. Bovendien zou hij zijn moorden hebben gepleegd in het grensgebied met Limburg en waren de slachtoffertjes van vergelijkbare leeftijd.

Bij sommige moorden is geen dna van Martin H. gevonden.

De elfjarige Nicky Verstappen uit het Limburgse Heibloem verdween op 10 augustus 1998.

Nieuw dna-onderzoek vorig jaar onder tachtig mannen, onder wie alle kampleiders van het jeugdwerk in Heibloem, bleef zonder resultaat.