Duitser ontvoerd in Nijbroek

De politie in Apeldoorn onderzoekt de ontvoering van een Duitse man, die door twee andere Duitsers is meegenomen in een bestelbus. De ontvoering gebeurde vorige week vrijdag, maar is nu pas bekend gemaakt. Over de mogelijke achtergronden zegt de politie niets.

Op vrijdagmorgen 3 mei, rond zeven uur ’s ochtends staan twee mannen, in een busje met Duits kenteken te wachten op de parkeerplaats van een begraafplaats in Terwolde. Een uur later komen er twee auto’s aanrijden: een BMW en een Volkswagen. Enkele mannen stappen uit de BMW. De twee Duitse mannen in de busjes ruiken onraad, en gaan er snel vandoor.

Wapen

Het duo wordt achtervolgd. In Nijbroek worden ze klemgereden. Onder bedreiging van een wapen moet één van de mannen instappen in de BMW. De ander weet zich te verstoppen en wordt niet meegenomen, zo vertelt hij later aan de politie. De mannen met de BMW nemen ook het busje van het duo mee. Een getuige ziet het gebeuren en belt de politie. Agenten vinden het tweede slachtoffer, degene die zich dus verstopt had, na korte tijd.

Motief

De man die meegenomen is krijgt onderweg verschillende vragen van de mannen in de BMW. Na een tijdje wordt hij weer afgezet en kan hij in zijn eigen bus stappen. Welke vragen hij kreeg en wat het mogelijke motief van de ontvoerders is, maakt de politie niet bekend. Er is meteen een uitgebreid sporenonderzoek gestart. Ook worden er mensen uit de buurt gehoord en spreken agenten met de Duitse slachtoffers. De politie roept mensen die meer informatie hebben, op zich te melden.