Duitsers ontmantelen online drugshandel

Net als de Nederlandse politie heeft ook de Duitse politie deze week een groep mensen opgepakt die bezig waren online drugs te verhandelen. Daarbij is 360 kilo van verschillende soorten drugs in beslag genomen. De groep handelde op het ondergrondse web onder de naam shiny flakes.

Nederland

De politie in Leipzig maakte bekend dat er op 38 plaatsen doorzoekingen zijn verricht en zeven mensen zijn aangehouden. in februari al werd een 20-jarige jongen uit Leipzig opgepakt die de hoofdverdachte zou zijn. Een 51-jarige Bulgaar kocht de drugs aan in Nederland en bracht die vervolgens naar Duitsland. De naam shiny flakes verwijst naar een zuivere cocaïne (flakes).

Undercovers

Er is cocaïne, xtc, LSD, hasj, wiet, amfetamine en methamfetamine. De drugs werden verkocht op de site Evolution maar ook op andere sites op het underweb. De groep liep tegen de lamp door een pseudokoop van politie-undercovers. Het is de grootste online-drugszaak ooit in Duitsland. Het is niet duidelijk of er een relatie is met het deze week in Nederland geklapte onderzoek naar online drugsverkoop.