Duizenden dreigmails voor advocaat Robert M.

Wim Anker kreeg duizenden dreigmails tijdens het proces van Robert M. De advocaat doet geen aangifte, want dat is niet het beleid van zijn kantoor. Dat zegt Anker in een interview met de Amsterdamse zender AT5.

Op sommige dagen zouden er honderden mails binnen zijn gekomen. Er kwamen ook een aantal aardige mails binnen, maar de meeste berichten waren negatief. De laatsten zouden voornamelijk ’s nachts zijn verstuurd. Het gaat volgens Wim Anker om drie categorieën: scheldpartijen, bedreigingen en verwensingen met enge ziektes.

In het interview met AT5 leest Anker een aantal passages voor: ‘Hier staat: alleen pedofielen helpen pedofielen.’ En: ‘Jullie en jullie telefonistes zijn kinderverkrachtende kindermoordenaars.’ Ook werd er gedreigd dat Anker en zijn broer binnen een aantal dagen in de rivier zouden drijven.

Toch heeft de advocaat er geen spijt van dat hij de zaak heeft opgepakt. ‘Voor het kantoor was het een uniek proces. We zouden het morgen weer doen. We gaan in beroep dus we doen het nog een keer.’