Duizenden liters chemicaliën voor synthetische drugs in Landhorst

Duizenden liters chemicaliën voor synthetische drugs in Landhorst

De politie is dinsdagavond een loods aan De Quayweg in het Noord-Brabantse dorp Landhorst binnengevallen omdat er een grote hoeveelheid grondstoffen voor de productie van synthetische drugs is aangetroffen. De politie is woensdagochtend samen met de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) en Forensische Opsporing aanwezig om onderzoek te doen.

Opslagplaats

De politie meldt woensdagmiddag dat er in de loods jerrycans met duizenden liters chemicaliën zijn aangetroffen. LFO-experts doen onderzoek welke grondstoffen er precies in de loods zijn gevonden. De politie meldt dat het niet gaat om een productielocatie van synthetische drugs, maar om een opslagplaats voor de grondstoffen.

Veehouderij

De opslaglocatie ligt bij een veehouderij. Uit onderzoek van Crimesite blijkt dat bijna tien jaar geleden een petitie van Brabantse veehouders werd gestart om op de locatie een grote mestfabriek te beginnen. Dat ging uiteindelijk niet door.

Er is nog niemand aangehouden. Het politieonderzoek wordt de rest van de dag voortgezet. De chemicaliën zullen getransporteerd en vernietigd worden.