Duizenden Nederlandse webshopaccounts gehackt (VIDEO)

Volgens RTL Nieuws hebben hackers duizenden accounts van onder andere Bol.com, Wehkamp en Zalando gekraakt en te koop aangeboden. Criminelen bestellen met deze accounts vervolgens dure spullen, die door nietsvermoedende slachtoffers worden betaald.  

De gehackte accounts worden voor een euro per stuk verkocht. Toegang tot het bijbehorende e-mailadres kost een euro extra. Na betaling via bitcoin worden de gehackte accounts in een tekstbestandje naar de koper opgestuurd, netjes op webshop gesorteerd, zo schrijft RTL.

Katvangers

De bestelde luxe goederen worden op woonadressen van zogenoemde katvangers afgeleverd, waarna criminelen de spullen weer doorverkopen. Hackers geven kopers van de accounts de tip om laat op de avond hun bestellingen te plaatsen, omdat de kans dan kleiner is dat een een bevestigingsmail nog wordt gelezen door de gedupeerde.

1000 euro aan spullen

RTL Nieuws heeft een Amsterdamse vrouw gesproken die bijna slachtoffer werd van nep-bestellingen. Haar Wehkamp-account werd gehackt en criminelen bestelden op een zondagavond rond 22.00 voor 1000 euro aan spullen: een dure jas, PlayStation 4 en enkele dure parfums, die bij een afhaalpunt in Arnhem moesten worden geleverd. Omdat de vrouw ’s avonds nog de bevestigingsmails opmerkte, lukte het haar om alle bestellingen net voor verzending te annuleren.