Duizenden wietplanten in gierkelder

De politie heeft woensdag in het Brabantse Hulten een grote wietkwekerij opgerold. In onder andere de gierkelder van een manege stonden duizenden wietplanten. De bewoners van het aangrenzende woonhuis, een echtpaar van 50 en 43 jaar oud, zijn aangehouden.

De politie deed de inval na anonieme meldingen en warmtemetingen vanuit de lucht. De manege werd bij de inval volledig omsingeld. Ook was er een helikopter bij de actie betrokken.

Een takelbedrijf moest een plantenbak weghalen zodat de politie de gierkelder inkon. Ook kreeg de politie hulp van de gemeente, een ontruimingsdienst en nutsbedrijven. De energiebedrijven haalden op verschillende plaatsen bestrating weg.

De politie heeft de ruimtes en vrachtwagens op het terrein doorzocht. Op vijf verschillende plaatsen zijn hennepplanten gevonden, waaronder de gierkelder en voorruimte van het woonhuis. Er wordt onderzocht hoe lang de kwekerijen al in bedrijf waren. Aan de hand daarvan wordt een berekening gemaakt hoeveel winst de eigenaren hebben gemaakt. Op basis hiervan kan beslag worden gelegd op onroerend goed, luxe goederen of financiële middelen.

Beelden die Omroep Brabant maakte van de inval:

{youtube}oArCqbA86t4{/youtube}