Duizenden xtc-pillen ontdekt bij bedrijf in Eindhoven

Bij een bedrijf aan het Verdunplein in Eindhoven heeft de politie dinsdagmiddag duizenden xtc-pillen ontdekt. Ook zijn honderden liters chemicaliën aangetroffen voor de productie van xtc. Een 51-jarige Eindhovenaar is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de drugsvondst.

(Beeld uit archief)

De politie kwam het bedrijfspand op het spoor tijdens een handhavingsactie waarbij meerdere bedrijven werden gecontroleerd. In een bedrijfsruimte werden met behulp van een drugshond duizenden xtc-pillen ontdekt. Agenten doorzochten vervolgens het hele bedrijf en stuitten ook op grondstoffen voor de productie van xtc.

LFO

Specialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) onderzochten de enkele honderden liters chemicaliën die zijn aangetroffen. De opslaglocatie en de chemicaliën zijn op een veilige manier ontmanteld en ontruimd.

Een 51-jarige man uit Eindhoven is dinsdag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de opslaglocatie voor drugs en voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. De politie zet het onderzoek voort.