Duo gaat meewerken aan onderzoek

Het criminele duo dat vorig jaar door Nederland en Duitsland reisde en daar onder meer overvallen pleegde, zegt mee te gaan werken aan het onderzoek. Dat stond in een verklaring die advocaat Peter Plasman voor de rechtbank heeft voorgelezen. In eerste instantie zou Enise B., de vrouw die verdacht wordt, de verklaring voorlezen, maar zij trok zich terug vanwege de grote media-aandacht.

 

Het was de eerste zitting in de zaak rond het duo. De verdachten waren allebei niet aanwezig in de zaal. In de verklaring die was opgesteld, staat dat ze zullen meewerken aan het onderzoek in het Pieter Baan Centrum, dat een gedragsonderzoek naar de twee gaat doen.

Zaak gaat volgend jaar verder

Het onderzoek van het Pieter Baan Centrum duurt nog zeker tot december, waardoor de zaak pas volgend jaar doorgaat. Enise B. zit daar op dit moment, haar medeverdachte Antonio Marcus van der P. gaat daar over drie weken naartoe. Ook het forensisch onderzoek is nog niet afgerond; zo moet nog worden bekeken of de schotresten horen bij het vuurwapen dat bij de verdachten is aangetroffen.

B. en Van der P. worden beschuldigd van een poging tot moord en een ontvoering. Ook overvielen ze vier huizen, waarbij Van der P. in Enschede een man neerschoot. Uiteindelijk werden ze herkend door een restauranthoudster in een plaats bij Dortmunt, nadat de Nederlandse politie foto's had verspreid.