Duo in Leiden opgepakt na klopjacht en gewapende overval (VIDEO)

De Koninklijke Marechaussee en politie hebben donderdagavond na een achtervolging tussen Schiphol en Leiden twee mannen aangehouden voor een gewapende overval in Amsterdam-West. Bij een van de verdachten werden een doorgeladen vuurwapen, ongeveer 40.000 euro en drugs gevonden.

De Marechaussee en politieagenten waren donderdagavond bezig met een gezamenlijke controle rond de luchthaven toen ze een melding kregen dat een auto Schiphol passeerde die rond 19.00 betrokken was bij een gewapende overval in Amsterdam-West. Meerdere eenheden achtervolgden de auto met daarin de twee overvallers. Nadat de auto stoptekens op de snelweg negeerde en er met hoge snelheid vandoor ging, kwam de auto uiteindelijk op de Van Brandelerkade in Leiden tot stilstand. De twee inzittenden zetten het vervolgens op een lopen.

De marechaussee en agenten zetten de achtervolging te voet in en losten enkele waarschuwingsschoten. Daarna konden beide verdachten rond 20.30 worden aangehouden. De politie doet onderzoek naar de gewapende overval.

https://www.youtube.com/watch?v=HrJFZHiNG5I