Duo neergeschoten in Rotterdam, twee tieners opgepakt

De politie heeft zaterdagnacht in Rotterdam twee verdachten van 16 en 17 aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een schietpartij, waarbij een 19-jarige man uit Krimpen aan den IJssel en een 20-jarige Rotterdammer gewond zijn geraakt. Bij de arrestatie werd opnieuw geschoten en kwam het tot een confrontatie tussen tientallen jongeren en agenten.

Kort voor middernacht kreeg de politie meerdere meldingen van een schietpartij bij het Roel Langerakpark op de Abraham van Stolkweg. Getuigen verklaarden dat zij meerdere knallen hadden gehoord. Ter plaatse troffen agenten twee gewonden aan: een 19-jarige inwoner uit Krimpen aan den IJssel en een 20-jarige man uit Rotterdam. Ze zijn overgebracht naar het ziekenhuis, maar zijn niet in levensgevaar.

Groep jongeren

Iets verderop, in de omgeving van het park, zagen agenten de twee verdachten die deel leken te hebben uitgemaakt van een menigte jongeren die zich daar had verzameld. De verdachten negeerden een stopteken en ‘reden volgens de agenten al schietend door het publiek’, zegt een politiewoordvoerder. De politie schoot op het vluchtende duo. De tieners bleven ongedeerd en gingen kort daarna met hun scooter onderuit. Een 17-jarige verdachte uit Maassluis werd volgens de politie meteen opgepakt. De 16-jarige Rotterdamse bestuurder werd in de omgeving gearresteerd.

Park ontruimd

Na de inzet van een extra politiemacht werden agenten vanuit het publiek met flessen bekogeld.  ‘Zij waren daarbij genoodzaakt geweld te gebruiken om de agressieve en opstandige jongeren tot bedaren te krijgen’, meldt de politie. In het tumult werd ook een 24-jarige persfotograaf geslagen. Politieagenten wisten de 33-jarige verdachte aan te houden. Toen agenten het park hadden ontruimd keerde de rust weer terug.

Bij de arrestatie van de twee tieners werd geen vuurwapen gevonden. Een mogelijk scenario dat wordt onderzocht, is dat de neergeschoten jongens de slachtoffers van een beroving wilden helpen.