‘Echte dader’ dodelijke steekpartij Granada gepakt

De Spaanse Nationale Politie heeft deze week in Granada een 22-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dodelijke steekpartij in die stad in november vorig jaar. Hij zou de man zijn die Eindhovenaar Oussama Attadlaoui (21) daadwerkelijk om het leven bracht.

Twee verdachten

Er zaten al twee mogelijk betrokkenen bij de steekpartij in voorlopige hechtenis. Het incident deed zich voor in de vroege morgen van 27 november in de Calle Elvira de Granada, in het uitgaansgebied van Granada. Attadlaoui en een metgezel kregen het aan de stok met een groep van vijf Spanjaarden afkomstig uit het noorden van de stad. Daar is ook de verdachte aangehouden.

Vluchtende man

Tijdens het gevecht kwam er een mes met een lemmet van 20 centimeter lang tevoorschijn. De man die nu is aangehouden zou hiermee de kickbokser Attadlaoui hebben verwond, waarna deze enige tijd later overleed. Diens metgezel liep zware hoofdwonden op en lag een tijdje in het ziekenhuis. Dezelfde dag nog werden de twee eerste verdachten aangehouden.

De nieuwe verdachte zou zich direct na de vechtpartij uit de voeten hebben gemaakt. De vraag was wie deze vluchtende man was. Volgens Spaanse media heeft de politie deze identiteit nu vastgesteld. Justitie had al enige tijd een arrestatiebevel op hem lopen.

Zie:

Verdachten steekpartij kickbokser in hechtenis

Nederlandse kickbokser doodgestoken in Spanje