Echte Penoze van start (video)

In het nieuwe tv-programma ‘Echte Penoze’ portretteert RTL vanaf vanavond wekelijks een zware crimineel. Naar eigen zeggen allemaal mannen die uit het milieu zijn gestapt. In de eerste aflevering komt Hugo Broers aan bod. Hij was een goede bekende van Sam Klepper en Willem Holleeder en zat in de jaren tachtig vast voor doodslag. Video na de break.

 

 

 

Broers werd voor verschillende geweldsdelicten veroordeeld en zat in totaal 20 jaar vast, waaronder 7 jaar voor een dodelijke steekpartij. Na zijn detentie begon hij een bewakingsfirma maar bleef hij ook werken voor grote criminelen. Zo mishandelde hij in 2006, in opdracht van Willem Holleeder, kroegbaas Thomas van der Bijl en bedreigde hem met de dood. Broers sloeg hem met een stoel op zijn hoofd. „Schiet hem neer, schiet hem neer”, hoorde Van der Bijl zeggen toen hij bijkwam van de klap.

Broers verleent intussen weer incasso- en protectiediensten op de Wallen. Een aantal jaar geleden maakte AT5 al eens een reportage over hem.

In latere afleveringen van 'Echte Penoze ' komen onder andere Rodney Gijsen, Jan van Hensbergen, Nico van Empel en Eef Hoos aan het woord. Een uitzending met Karel Pronk (bijgenaamd 'de Haagse Holleeder') ligt nog op de plank, omdat Pronk na de eerste draaidag werd opgepakt door de politie, zo vernam Crimesite uit betrouwbare bron. Kennelijk zijn niet alle zelfverklaarde spijtoptanten werkelijk uit het milieu gestapt.

Echte Penoze, RTL4, 20:00u