Echtgenoot dode vrouw ontvlucht Colombia

Peter Putker, de echtgenoot van de in Colombia vermoorde zeilster Durdana Putker, is vrijdag met het lichaam van zijn vrouw in Nederland teruggekeerd. Dat meldt zijn advocaat in het Algemeen Dagblad. Putker is mogelijk verdachte in de zaak, maar hij zegt dat ze zijn overvallen op hun schip.

Advocaat Rob Vink wil niet zeggen hoe Putker in Nederland is gekomen, maar het zou ‘onconventioneel’ en ‘een beetje sneaky’ zijn gegaan. Putker mocht gaan en staan waar hij wilde, maar hij werd aangeraden in de buurt te blijven.
Advocaat Vink adviseert Putker niet meer terug naar Colombia gaat omdat hij geen vertrouwen heeft op een eerlijk proces.

Google Translate

De man was geen verdachte, maar de politie onderzoekt de rol van Putker wel. Hij mocht daarom vier dagen lang in dezelfde kleren rondlopen en niet douchen, totdat de politie hem wilde onderzoeken. Volgens Vink vond het verhoor van Putker in het Spaans plaats, en werd de uitwerking op papier door Google Translate gehaald. Putker weigerde die te ondertekenen.

Volgens Vink duurde het daarnaast dagenlang voordat de bijtafdruk in de arm van Putker werd onderzocht. Die zou niet van Putker zijn, en ook niet van zijn vrouw Durdana. Dus moet Putker wel zijn gebeten door de overvallers, stelt Vink. De advocaat denkt dat de Colombiaanse autoriteiten niet willen toegeven dat het paar is overvallen, omdat een bericht dat een groep piraten toeristen overvallen en vermoorden slechte PR is.

Lees ook:
‘De Nederlanders hadden een discussie’

Twijfels over doodslag vrouw in Colombia