Echtgenoot Robert M. was bekende pedofiel

De man met wie de van misbruik verdachte Robert M. was gehuwd blijkt eigenaar te zijn van een pedofielen website. Richard van O. startte in 2006 de website Boyhood Magazine, die zich richtte op liefhebbers van minderjarige jongens. Hij runt ook websites met informatie over jeugd waterpolo.

 

Boyhood Magazine werd in 2006 geregistreerd door Richard van O. en staat nog altijd op zijn naam. De organisatie Defence for Children International (ECPAT) probeerde de website al enige tijd geleden van internet te halen. 

Richard van O. blijft nog zeker drie dagen vast zitten, zijn voorarrest is verlengd. Dit heeft het Openbaar Ministerie maandag bekendgemaakt. Van O. wordt verdacht van het bezit van kinderporno, maar niet van seksueel misbruik. Binnen drie dagen beslist de officier van justitie of de man wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Van O. was een geliefd gezicht in zijn buurt. Dat vertellen omwonenden aan AT5.  Hij woonde samen met Robert M. sinds januari 2010 in een nieuwbouwcomplex in de Andries Copierstraat in Nieuw-West. Van O. staat in het complex bekend als zeer behulpzaam en handig met computers. Hij werkt als buschauffeur en had veel contact met de rest van de bewoners van het pand. Zo was hij technisch medewerker van de Vereniging van Eigenaren en had hij enkele bewoners geholpen met het maken van een website.