Echtgenote El Chapo vreest dood van haar man

Emma Coronel (27, foto) de echtgenote van Joaquín Guzmán Loera, alias El Chapo, vreest dat haar man de kerst niet haalt. Ze ziet zijn gezondheid zienderogen verslechteren iedere keer als ze hem bezoekt in de gevangenis van Ciudad Juárez, in het noorden van Mexico. Coronel doet haar uitspraken op een Mexicaanse tv-zender.

Volgens Coronel is haar 58-jarige echtgenoot in een slechte conditie en heeft hij tegen haar gezegd dat hij vreest dat hij spoedig zal komen te overlijden. Hoewel hij niet is afgevallen en ook niet heeft gesproken over zelfmoord, wordt El Chapo geteisterd door slapeloosheid en maakt hij een uiterst warrige indruk – aldus de voormalige schoonheidskoningin.

Uitwijzing

Volgens critici zijn de uitlatingen te zien als een poging om uitwijzing van El Chapo naar de Verenigde Staten te voorkomen. Het is niet de eerste keer dat de familie van het (voormalig) hoofd van het Sinaloa kartel zich beklaagd over de behandeling van El Chapo. Ook tijdens zijn detentie in de gevangenis van Altiplano zou El Chapo slecht behandeld zijn volgens de familie. Zo zou hij constant wakker gehouden worden. El Chapo ontsnapte in juli van het vorig jaar op spectaculaire wijze uit die gevangenis. In januari van dit jaar werd hij weer gepakt.

Tweeling

Emma Coronel, de derde echtgenote van Guzmán, blijft pal achter haar man staan. Ze heeft samen met hem een tweeling van vier jaar.