Echtpaar uit Exloo toch vermoord

Het 77-jarige echtpaar uit Exloo (Drenthe), dat in juli vorig jaar dood werd gevonden in hun woning, blijkt toch door een misdrijf om het leven te zijn gekomen. Dat heeft de politie maandag bekend gemaakt. De doodsoorzaak is lang een raadsel gebleven, maar nu is er duidelijkheid.

De heer en mevrouw Veenendaal werden zondagavond 28 juli 2013 dood in hun woning aan de Bosrand in het Drenthse Exloo aangetroffen. De lichamen van het echtpaar werden gevonden nadat de kinderen zich ongerust hadden gemaakt en de politie inlichtten.

Sectie 

Sectie, voorlopig toxicologisch onderzoek, forensisch onderzoek en tactisch onderzoek gaven geen eenduidige doodsoorzaak aan, maar er waren wel verdachte omstandigheden, zo meldde de politie toentertijd.

Na aanvullende onderzoeken door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) kan nu worden vastgesteld dat het echtpaar slachtoffer is geworden van een misdrijf. Ook staat vast dat na de dood van het echtpaar in Assen is gepind met de bankpas van één van de slachtoffers.

SMS

Dinsdagavond besteedt het programma Opsporing Verzocht aandahct aan de zaak. Maandagmiddag is er mede daarom een SMS-bom verstuurd naar iedereen die rond het tijdstip van het misdrijf, 24 en 25 juli 2013, in de buurt van de woning in Exloo was.