Eén geweldsdode minder in grote steden (UPDATE)

In 2012 zijn er tot nu toe 38 slachtoffers van moord en doodslag in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht gevallen. Dat is er één minder dan in 2011, toen waren dat er 39. In Rotterdam waren er de meeste slachtoffers, namelijk 13. Dat schrijft het ANP op basis van de cijfers van politiekorpsen van deze steden. Eerder werd gemeld dat er 40 slachtoffers waren, maar dat is gecorrigeerd.

In voorgaande jaren waren de meeste doden in Amsterdam, waar dit jaar twaalf doden zijn gevallen – één minder dan in Rotterdam. Het aantal slachtoffers van moord daalt al jaren in de hoofdstad: in 2011 waren het er 17, in 2010 vielen 19 slachtoffers en in 2009 waren dat er 31.

In Rotterdam vielen het afgelopen jaar 13 geweldsdoden, evenveel als in 2011. In Den Haag steeg het aantal doden van 7 vorig jaar naar 10 dit jaar. In Utrecht waren er drie geweldsdoden, een meer dan vorig jaar.

Zuidoost in Amsterdam was het stadsdeel met de meeste slachtoffers, daar vielen zes doden. Het stadsdeel is met de politie in gesprek hoe het aantal geweldsdoden naar beneden kan worden gebracht.

Lees ook:

Eén keer levenslang opgelegd in 2012