‘Een van de grootste drugslabs van het jaar’

In een bedrijfspand aan de Raambrug in Bladel is donderdagmorgen een omvangrijk drugslab ontdekt. Het was niet meer in gebruik. Een expert van de politie zegt dat ‘dit lab vermoedelijk één van de grotere labs is die ik dit jaar ben tegengekomen.’

Huurprijs

Het laboratorium om speed en/of xtc te maken was gevestigd in en enorm bedrijfspand op het industrieterrein. De politie zegt al langer argwaan te hebben gehad omdat de huurprijs van het pand vele duizenden euro’s per maand was terwijl de huurders maar nauwelijks bedrijvigheid leken te tonen. Op zeker moment is er bij de politie informatie binnengekomen dat in het pand mogelijk xtc of wiet aanwezig zou zijn. Dat was de reden om donderdag een instap te doen.

Experts

In het pand hing een lucht van chemicaliën. Op advies van de brandweer werd besloten om de komst van experts van de politie af te wachten. Intussen werden in een woning bij het bedrijfspand twee arrestaties verricht. Deze 74-jarige man en 36-jarige vrouw uit Tilburg weten volgens de politie mogelijk meer van het lab. Ze zitten vast voor verhoor.

Experts van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) van de politie zeggen dat er een groot drugslab moet hebben gezeten. Er zijn op meerdere plekken in het pand tonnen, zakken en jerrycans met chemicaliën te vinden. Bijna alle ketels die gebruikt worden bij de productie waren echter verdwenen. Daarom is niet een precieze schatting te maken van wat de capaciteit was voor het maken van pillen en speed. Een expert van de LFO zegt te vermoeden dat het lab langere tijd in bedrijf is geweest.