Eén verdachte dodelijke rip vrijgelaten

De rechtbank in Breda heeft één van de drie verdachten van de schietpartij bij een wietkwekerij in Ossendrecht in 2016 voorlopig vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. De 37-jarige Ulas Iskar kwam daar om het leven. Waarschijnlijk ging het om een overval, aldus BN/De Stem.

Doodslag

De inhoudelijke behandeling in de zaak volgt pas later dit jaar, in april is er nog een regiezitting. De verdachten zijn twee Bulgaren met een Roma of Sinti-achtergrond (de 36-jarige Stefan S. en de 40-jarige Metin M.) en een Nederlander met Marokkaanse achtergrond Karim C. (32).

Het Openbaar Ministerie verdenkt het drietal van doodslag in de nacht van 15 op 16 februari 2016 in de woning aan de Burgemeester van Gilshof in Ossendrecht. Ulas Iskar was mogelijk als bewaker bij de kwekerij aanwezig.

Koevoet

Volgens justitie reden de verdachten vanuit de regio Rotterdam met meerdere auto’s naar Ossendrecht. Daar hebben ze waarschijnlijk enige tijd heen en weer gereden voor de woning. Drie verdachten zijn in het zwart gekleed en met capuchon over het hoofd de woning binnengedrongen met een koevoet. Toen zij (mogelijk onverwacht) op Iskar stuitten schoot één van hen met een pistool drie kogels op hem af.

Istanboel

Verdachte Karim C. is een Nijmegenaar van Marokkaanse afkomst. Zijn VW Golf is in de nacht van de moord in Ossendrecht en zijn dna zat op een koevoet die onder het geforceerde raam is gevonden. Zijn advocaat Fébe Schoolderman zei niettemin geen aanwijzing te zien dat C. daar zelf was. Volgens haar had hij zijn auto met de koevoet erin uitgeleend aan twee neven.

Deze Marokkaanse broers E. waren ook verdachten maar zijn drie maanden na de roofmoord in Ossendrecht doodgeschoten in café Istanboel in Nijmegen.

Telefoon

Verdachte Metin M. heeft volgens zijn advocaat Tunc Sönmez alleen telefonisch contact gehad met medeverdachten op die avond. Zijn telefoon straalde niet aan in Ossendrecht maar vier kilometer verderop. Hij is op vrije voeten gesteld.

Zie de voorgaande berichten:

Dodelijke rip vooraf aan dubbelmoord Nijmegen

Verdachte dodelijke schietpartij op vrije voeten

Vierde aanhouding doodslag Ossendrecht

Drie arrestaties voor dode in kwekerij