Eenarmige politiechef verdacht van pedofilie

Een politiechef in de Verenigde Staten blijkt vrijdag te zijn aangehouden, verdacht van pedofilie. De man maakte een afspraak met een 14-jarig meisje, maar daar bleek de politie zelf achter te zitten met een undercover-operatie.

Undercover

De 40-jarige politiechef uit de staat Pennsylvania werd vrijdag gearresteerd op de plek waar hij met een 14-jarig meisje dacht te hebben afgesproken via internet. Maar dat bleek een undercover-agent van de politie te zijn geweest.

Beurt

Mike Diebold plaatste in september van het vorig jaar een advertentie op internet, waarin hij meldde als ‘mannelijke dominante politieman op zoek te zijn naar een leuke, discrete speelpartner van welke leeftijd, ras of status dan ook.’

Daarop reageerde een undercoveragent die zich diverse keren voordeed als een 14-jarig meisje. De politiechef stuurde daarna aan op seksueel contact en verzond zes seksueel getinte foto’s van zichzelf, met daarbij de mededeling: ‘Nu is het jouw beurt.’

Arm verloren

De agent heeft na zijn aanhouding bekend dat hij achter de gebruikersnaam ‘kutecop4you’ zat. Hij stelde ook dat het contact zoeken met minderjarigen illegaal was en dat zijn leven nu voorbij is.

De politiechef wekte eerder nog sympathie op, omdat hij zijn arm was verloren bij een vuurwerkincident, waarna zijn werkgever niet bepaald bereid leek hem weer aan het werk te willen helpen. Hij kreeg een mechanische arm en moest nog voor een fitnesstest slagen om in december toch weer aan de slag te kunnen gaan.

De man zit nu vast en de rechter heeft een borgsom van 500.000 dollar vastgesteld voor zijn vrijlating.