Eerlijke vinder geeft Nederlander kapitaaltje terug

In Spanje heeft een medewerker van een supermarkt een tasje met identiteitsbewijzen en bijna 5.600 euro naar de politie gebracht. De politie wist de eigenaar te lokaliseren. Het was een Nederlander, die zijn verlies niet had aangegeven.

Boodschappenkarretje

De vondst werd eind mei gedaan in een supermarkt in Cancelada (Estepona) aan de de Costa del Sol. Het tasje was achtergelaten in een boodschappenkarretje. Het ging om een tasje van een luxemerk. Er zaten 5.575,30 cash, sleutels en identiteitsbewijzen in het tasje. De supermarktmedewerker hield de vondst enige tijd bij zich maar toen het niet werd opgehaald besloot hij ermee naar de politie te gaan.

Ceremonie

Hoewel de Nederlander niets had aangegeven wist de Spaanse politie de man in Nederland te contacteren en op 31 mei haalde de Nederlander tasje met inhoud op in Estepona.

In het lokaal bekende strandhotel Kempinski in Estepona hield de politie deze week een kleine ceremonie waarbij supermarkt-medewerker “Raul” in het zonnetje werd gezet. De Spaanse Nationale Politie noemt Raul ‘een voorbeeldige burger’.